Keyword = www.warisantemurun.blogspot.com (0)        Ping your blog, website, or RSS feed for Free

warisan temurun: ALKALETE CAPSULES

ALKALETE CAPSULES

Halaman Utama

http://warisantemurun.blogspot.com/p/blog-page_8209.htmlAlkalete adalah produk yang sangat mudah tetapi sangat rumit untuk dibuat. Ia terdiri daripada tiga mineral penting: jumlah besar kalsium karbonat disalut dengan kalium hidroksida dan magnesium hidroksida, yang dua ejen alkalizing sangat berkuasa. Saintis kita beralih kalsium ke dalam pembawa dengan cara menyuburkan kalsium karbonat dengan kalium hidroksida melalui proses yang sangat rumit dan mahal. Malah, proses ini mempunyai lapan paten. Alkalete mungkin alkalizer badan yang paling kuat di pasaran.

 

Cara Makan Atau Pengambilan Yoli Alkalete
Cara pengambilan bergantung kepada berat badan seseorang. Satu kapsul nisbah kepada 13kg berat badan.

Contohnya jika berat badan anda adalah 85kg, bahagikan dengan 13kg = 6.5.  Jadi kadar  pengambilannya adalah 6 biji sehari.

2 kapsul pada waktu pagi, tengahari dan malam. Atau 3 kapsul pada waktu pagi dan malam.. Kadar ini adalah kadar untuk merawat masalah asid dalam badan anda.

Jika pengambilan hanya untuk supplement, memadai dengan 2 kapsul sehari.

Khasiat Air Alkali:
Kebaikan Air Alkali Dalam Badan ManusiaBadan manusia terdiri daripada sembilan per sepuluh daripada air, dan 90% daripada air adalah oksigen.

http://warisantemurun.blogspot.com/p/blog-page_8209.html
Peratusan air dalam organ-organ manusia yang terdiri daripada:

    Darah – 82%
    Otot – 75 %
    Tulang – 22 %
    Ginjal – 82%
    Otak – 74 %

Peranan air dalam tubuh adalah  badan manusia adalah sebagai:

Bahan Pelarut 
Pengankutan 
Mengawal suhu badan 
Penyegar dan penyingkir kumuhan dan toksin 
Membantu penghadaman dan pencernaan. 
Membantu organ yang bertindak sebagai kilang selaku pelincir 
Mengawal keanjalan kulit. 
Membekalkan oksigen kepada semua organ.

Air sangat penting untuk memproses badan, seperti minyak pelincir kepada kenderaan, jika perkara yang baik maka baiklah yang akan di proses oleh minyak enjin dan jika tidak sistem pemprosesan didalam tubuh akan menghadapi masalah.

Air yang terbaik untuk air minuman ialah air zam-zam.

Air yang baik untuk tubuh badan adalah air yang bersifat alkali. Oleh kerana air Zam Zam adalah air yang terbaik sekali kerana ia bersifat alkali yang tinggi, belum wujud lagi mesin ciptaan manusia untuk meniru ciptaan Allh swt iaitu air Zam Zam yang mana tahap Alkalinya amat tinggi.

Walaubagaimanapun kerana kesukaran untuk mendapat air Zam Zam maka terdapat pelbagai mesin ciptaan manusia untuk menukar tahap air sekarang yangmana terkandung kandungan asid yang tinggi menjadi alkali.

Apakah Itu Air Alkali?
Air alkali adalah tinggi Antioksidan (Membenteras Radikal Bebas), Mengatasi berlebihan Asid Laktik di dalam tubuh, Membekalkan banyak oksigen,Meningkatkan Tenaga, Mempercepatkan Penyembuhan, Menawar & Mengingkirkan Toksik, Anti Kanser (sel kanser tidak boleh hidup di dalam keadaan beralkali), Membantu mengawal berat badan, Kaya dengan mineral Magnesium, Kalsium, Potasium & Sodium dan nutrien lebih mudah di serap oleh sel badan.

Kebaikan Air Alkali Terhadap Tubuh Manusia

1. Memperkemaskan Sistem pencernaan
Pengambilan jumlah yang mencukupi air alkali setiap hari akan memudahkan sistem pencernaan supaya kita akan mengelakkan masalah penghadaman seperti sembelit. Membakar kalori juga akan berjalan dengan lebih cekap.

2. Air Alkali Membantu Bahan pertumbuhan perlahan Punca Kanser
Minum air alkali membantu mencegah penyakit buah pinggang / masalah buah pinggang dan hati. Minum air alkali akan membuat tubuh lebih kuat.

3. Penjagaan Kecantikan
Jika kurang minum air alkali, tubuh akan menyerap kandungan air dalam kulit supaya kulit menjadi kering dan berkedut. Di samping itu, air alkali boleh melindungi kulit dari luar, serta kelembapan dan menyihatkan kulit. Untuk mengekalkan keindahan apa-apa, sebagai badan yang mesti ditangani dengan betul, ditambah dengan segelas air 8-10 gelas sehari.

4. Untuk Kesuburan
Meningkatkan pengeluaran testosteron pada lelaki dan estrogen di kalangan wanita. Menurut keputusan sebuah agensi penyiasatan di London, England, jika seseorang selalu mandi dengan air sejuk kemudian peredaran darah lancar dan badan berasa segar dan patut. Mandi alkali dengan air sejuk akan meningkatkan pengeluaran sel-sel darah putih dalam badan dan meningkatkan keupayaan seseorang untuk menyerang virus.

Malah, mandi di waktu pagi boleh meningkatkan pengeluaran testosteron pada lelaki dan estrogen di kalangan wanita. Dengan keseronokan jadi kesuburan dan seks akan meningkat. Di samping itu ia meningkatkan tisu kulit, kuku peguam dan kuat, tidak mudah retak. Dengan tabiat mandi pada waktu pagi dengan udara pagi yang segar.

5. Menyihatkan Jantung
Air alkali juga dipercayai untuk membantu mengubati penyakit jantung, sendi, kulit kerosakan, Papas penyakit saluran, penyakit usus dan kewanitaan. Malah pada hari ini agak banyak alternatif yang menggunakan pengubatan keberkesanan kebaikan dan air kosong.

6. Sebagai Ubat Strok
Air alkali bukan sahaja digunakan untuk mengubati pelbagai penyakit kulit, tetapi juga berkesan untuk mengubati lumpuh akibat strok. Oleh itu, air boleh membantu mengukuhkan kembali otot dan ligamen serta mempercepatkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan, meningkatkan pengaliran darah dan pengoksigenan tisu, dengan itu menghalang kekejangan otot, melegakan kesakitan dan menenangkan fikiran. Kandungan ion-ion terutama klorin, magnesium, hidrogen karbonat dan sulfat dalam air panas, membantu pengembangan salur darah sekali gus meningkatkan pengaliran darah. Sebagai tambahan kepada pH air dapat mensterilkan kulit.

7. Kesan kelonggaran
Air alkali yang mengandungi ion negatif boleh melegakan kesakitan, meneutralkan toksin, melawan penyakit, dan membantu untuk menyerap dan menggunakan oksigen. Ion-ion negatif dalam aliran darah akan mempercepatkan penghantaran oksigen kepada sel-sel dan tisu.

Bukan itu sahaja jika anda mengalami ketegangan otot boleh dilegakan dengan suhu panas mandi air kira-kira 37 Darjah Celsius. Kaki sakit ketika kita sering dinasihatkan untuk rendam kaki dalam air panas dicampur dengan sedikit garam. Nah, jika anda memilih mandi di dalam bilik mandi hanya cuba dan menikmati hasil. Yang berkata, mandi juga menghasilkan ion negatif.

8. Pelangsing Badan
Air alkali juga mengeluarkan kekotoran dalam tubuh yang akan lebih cepat keluar melalui air kencing. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan juga, minum air alkali hangat sebelum makan (sehingga merasa agak berpuas hati) adalah salah satu cara untuk mengurangkan jumlah pengambilan makanan. Selain itu, air alkali ini tidak mengandungi kalori, gula, atau lemak. Walau bagaimanapun, ia adalah yang terbaik untuk minum pada suhu yang sederhana, tidak terlalu panas dan tidak terlalu sejuk. Mahu kurus?, Minum air alkali semata-mata.

9. Badan Menjadi Fit
Keberkesanan air alkali bukan sahaja untuk membersihkan badan, tetapi juga sebagai satu bahan yang diperlukan oleh badan. Kita mungkin dapat bertahan kekurangan makanan air kurang daripada beberapa hari. Oleh itu, air adalah sebahagian besar dalam komposisi tubuh manusia.

10. Mengimbangi Badan
Jumlah air di dalam badan, fungsi organ-organ badan juga akan menurun dan lebih mudah terganggu oleh bakteria, virus. Walau bagaimanapun, tubuh manusia mempunyai mekanisme untuk mengekalkan keseimbangan mengambil air di dalam dan dikeluarkan. Pada dahaga semua orang adalah satu mekanisme normal dalam mengekalkan pengambilan air badan. Keperluan badan untuk air adalah kira-kira 2-2,5 l (8-10 cawan) sehari. Tujuan Air jumlah ini telah dimasukkan mengambil air dari makanan (seperti sup, soto), minuman seperti susu, teh, kopi, sirap. Di samping itu, pengambilan air juga telah diperolehi daripada metabolisme pengambilan makanan dan metabolisme di dalam tisu badan.

Air juga dikeluarkan tubuh melalui air kencing dan peluh. Jumlah air yang dilepaskan melalui badan kira-kira 1 liter air kencing setiap hari. Jika jumlah najis yang dihasilkan oleh orang yang sihat sekitar 50-400 g / hari, kandungan aimya sekitar 60-90% berat najis pepejal atau kira-kira 50-60 ml air setiap hari.

Manakala, air dibazirkan melalui perpeluhan dan pernafasan saluran dalam maksimum 1 liter sehari, bergantung kepada suhu udara di sekeliling. Belum lagi faktor pengeluaran air melalui pernafasan. Seseorang yang mengalami demam, kandungan air dalam nafas yang akan meningkat. Sebaliknya, jumlah air yang disedut melalui pernafasan disebabkan oleh penurunan kelembapan yang rendah di kawasan itu.

Keadaan badan akan merosot apabila air jatuh dan kita tidak segera memenuhi keperluan badan air. Dari kardiologi AS, Dr James M. Rippe mencadangkan bahawa sekurang-kurangnya satu liter air minum lebih banyak daripada apa yang kita perlu dahaga. Sebabnya, kehilangan hanya 4% pencairan akan mengakibatkan penurunan sebanyak 22% dalam prestasi kami! Iaitu, jika kita kehilangan 7% air, kita akan mula berasa lemah dan lesu.

Semakin banyak aktiviti harian, maka sudah tentu air lagi yang keluar dari badan kita. Oleh itu, pakar-pakar kesihatan memberi amaran bahawa anda tidak hanya minum apabila haus. Biasakan air minuman (terutamanya air) dengan banyak, tidak kira apabila dipakai atau tidak kerana ia adalah tindakan yang sihat!

Jika anda berada dalam ruang berhawa dingin, yang dianjurkan untuk minum lebih banyak air kerana udara sejuk akan menyebabkan badan menjadi kering dengan cepat. Banyak minum air juga akan membantu kulit tidak kering dengan cepat. Suhu ruang yang masih tidak digalakkan untuk membiasakan minum walaupun tidak berasa dahaga untuk mengimbangi suhu.

Alkalete Menyelesaikan Masalah Asid Dalam Badan

http://warisantemurun.blogspot.com/p/blog-page_8209.html
Terdapat kebimbangan mengenai kesihatan dunia yang memberi kesan kepada semua lapisan mausia. Secara amnya antioksidan yang difokus sejak dua puluh tahun lalu, tetapi kini, asid badan, kealkalian badan, dan kepentingan untuk mengekalkan sistem pH yang seimbang adalah fokus terkini.

Alkalete Yoli Malaysia

Lebih seratus tahun, penyelidik, doktor dan saintis telah menjalankan penyelidikan mengenai kesan-kesan keasidan dalam badan. Kesimpulan mereka adalah sama. Asid di dalam badan, jika tidak seimbang, akan mempunyai, kesan kronik dan berbahaya.

Badan kita adalah beralkali secara semulajadi dan ianya seimbang. Tetapi apabila gabungan tekanan dan pemakanan moden kita terdiri daripada 90% makanan berasid seperti daging, susu, gula, kopi, dan minuman yang sangat berasid termasuk soda dan alkohol. Kemudian tuan badan dengan bahan buangan berasid, menyebabkan berat badan, tenaga yang rendah, kulit kering, tulang rapuh dan pelbagai masalah kesihatan yang lain.

Tekanan darah, kolesterol, dan suhu badan dikenali sebagai pengukur kesihatan. Walau bagaimanapun, tahap pH dalam badan yang muncul sebagai langkah yang paling penting sekali. Malangnya, kebanyakan orang menjaga pH kolam renang adalah lebih penting daripada dalam badan mereka sendiri.

Sel tubuh badan yang sihat adalah bersifat alkali, sel tubuh badan yang mati adalah bersifat asid –Dr. Arthur Guyton, Penulis “Textbook of Medical Physiology”

Penyelidik perubatan terkemuka kini membuat kesimpulan bahawa penurunan dalam kesihatan bermula apabila pH selular bergerak ke arah berasid, toksik, dan tercemar – proses yang dipanggil asidosis metabolik. Lebih 400 “review” artikel asidosis gred rendah dengan penuaan dan berpuluh-puluh masalah yang berkaitan dengan proses penuaan.

Pemakanan yang tidak sihat seperti makanan bergoreng, banyak lemak, kandungan garam dan gula yang tinggi, minuman air bergas dan gaya hidup yang kurang bersenam dan tekanan hidup menyebabkan sel-sel, tisu-tisu, organ-organ, sendi-sendi dan seluruh tubuh badan akan berasid. Masalah ini boleh diatasi dengan meminum banyak air beralkali.

Tubuh manusia mempunyai pH 7.4 dalam darahnya. Apabila, pH 7.4 tidak dapat dikekalkan, memulakan proses pengasidan, keracunan dalam sistem tubuh manusia.

Apakah yang boleh menyebabkan asid / KERACUNAN pada tubuh / darah?

Makanan harian seperti Ayam, Lamb / Lembu, Roti, Nasi, Mee, Prata, air berkarbonat, rokok, MSG (monosodium glutamat), Teh, Kopi, Nescafe dan lain-lain mencari / sifat berasid!

Ini bermakna bahawa kita tidak boleh mengelak daripada berasid dalam alam semula jadi mengajak kita setiap saat sistem darah dan kehidupan masa panjang!

Apa yang bermakna untuk menstabikan / meneutralkan kesan pengasidan ini?

Hanya sesuatu yang lain yang boleh menjadi alkali meneutralkan sifat keasidan!

Kenapa Air bersifat Alkali diperlukan?

Air yang berbeza alkali dengan air biasa kita minum air beralkali yang mengandungi kandungan yang tinggi ion negatif serta mempunyai titik panas yang menggelegak dan kepekatan ikatan molekul yang berbeza dengan air. Ini menyebabkan air alkali boleh menyerap ke dalam sel 3 kali lebih cepat daripada air biasa. Struktur molekul yang lebih kecil boleh meningkatkan proses asid dan pembuangan sisa toksik dengan lebih berkesan.

Ion Alkali (OH-) dan ion kalsium adalah sumber anti-oksidan yang sangat kuat dan apabila ia dalam bentuk cecair dalam bahan itu dapat terus ke dalam sel-sel dan meneutralkan radikal bebas tanpa laluan metabolik, tidak seperti pil vitamin C , vitamin E dan sebagainya. Banyak produk-produk ini adalah makanan tambahan pemakanan yang baik di luar sana. Tetapi apabila penggunaan yang berpanjangan, jika tidak cukup air, pH badan tidak seimbang, badan boleh tidak ia akan dineutralkan sisa asid. Itulah sebabnya penyakit yang baik, tetapi anda tidak mengetahui tentang penyakit-penyakit lain yang akan datang.

Alkalete mempunyai 6 elemen – Eleman yang sama yang terkandung didalam air zam-zam:-

Mineral bersifat Alkali
Mengandungi Elektrolit
Oksigen yang lebih padat
Rantaian molekul air yang lebih kecil
Mengadungi Elektron (Ion negatif) berlebihan (Excess Electron)
Tenaga Skalar / Gema  (Keistimewaan sebenar air Alkali)

Bagaimana Kanser terjadi?

Makan makanan tanpa meneutralkan sifat berasid. Sel-sel mula tidak seimbang.

Menyebabkan penyakit yang paling ditakuti manusia, iaitu KANSER!

Kata-kata dari pemenang anugerah Nobel 2 kali:-

Punca utama penyakit kronik adalah kerana asid yang terlalu tinggi dalam badan – Dr. Otto Warburg“

Apabila sel sihat kehilangan oksigen, ia akan bertukar menjadi kanser!” – Dr. Otto Warburg

Kini, Revolusi Terbaru oleh Teknologi NASA, dikilang di PH Science bersumberkan dari Kawah gunung berapi berusia 5000 tahun di Manitou, Colorado. Ianya adalah Alkalete dari syarikat Yoli Inc. USA

Alkalete™ adalah yang paling diiktiraf dan tinggi cemerlang, yang dipatenkan, pH tambahan di pasaran hari ini. Alkalete membantu anda menghapuskan lemak berasid sisa, membuat badan anda kuat, dan terhadap mana-mana kejadian penuaan.

Terbukti secara saintifik untuk meningkatkan pH badan anda, Alkalete akan membawa badan dan kesihatan anda ke tempat-tempat yang anda tidak pernah bermimpi.

Dibuktikan secara saintifik untuk mengurangkan asid badan
Menyokong kesihatan & kekuatan tulang
Meningkatkan tenaga & ketahanan
Meningkatkan kekuatan otot
Menyokong penurunan berat badan
Meningkatkan masa pemulihan
Menggalakkan kealkalian tubuh
Mengekalkan tahap PH badan yang seimbang.
Mengurangkan gejala badan keseluruhan yang disebabkan oleh keradangan.
Mengurangkan pelbagai isu-isu pencernaan yang disebabkan oleh sisa asid dan makanan asid.
Meningkatkan sistem imun kepada tahap optimum.
Boleh digunakan dengan selamat (GRAS) by FDA.
Membaiki dan melancarkan penghadaman.
Meningkatkan kadar serapan nutrisi sebanyak 25%

ALKALETE, kompaun Eksklusif dipatenkan, semula jadi mineral yang dianggap oleh ahli sains, biokimia, pakar kesihatan dan ahli sukan, untuk menjadi sedikit alkali badan yang paling berkuasa di dunia.

Alkalete adalah satu-satunya produk yang menunjukkan 50% + pengurangan purata keasidan badan berkurangan dalam seminggu. Ia adalah kealkalian yang sangat tinggi dan bio-mineral yang ada.

Alkalete telah menerima pengiktirafan FDA sebagai Bahan Pemakanan Baru (NDI), ciptaan produk yang selamat dan serasi dalam badan.

Alkalete boleh mencegah pelbagai jenis penyakit kronik seperti:

    Kanser
    kencing Manis
    Darah Tinggi
    Darah Pekat
    Penyakit Kulit
    Kecerdasan Minda
    Gout
    Migrain
    Asma
    Resdung
    Sakit Puan
    Lemah Tenaga Batin
    Batu Karang
    Mata Kelabu
    Urat saraf
    Sukar Menurunkan Berat Badan
    Dan lain-lain

Harga Yoli Alkalete Capsules:
Setiap botol alkalete mengandungi sebanyak 60 biji capsul, yang mana 1 capsul bersamaan 36 gelas air dengan purata pH 11.6.

1 botol x Alkalete RM 160.00
2 botol x Alkalete RM 280.00
4 botol x Alkalete RM 500.00
8 botol x Alkalete RM 980.00

0 ulasan:

Catat Komen

linkreferral