Keyword = www.tungkaranhati.blogspot.my (0)        Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Bukit Bintang Heat...! | TUNGKARAN HATI

nuffnang

Thursday, October 9, 2014

Bukit Bintang Heat...!

Apakah Ini Kerana Cinta Buta Kita Kepada Presiden Obama?
Seorang tebunuh dalam letupan yang mencederakan 14 orang di hadapan sebuah kelab malam di Bukit Bintang yang merupakan kawasan hiburan malam paling panas di Kuala Lumpur yang juga popular dengan kunjungan gay dan lesbian

Untuk memadamkan berbagai spekulasi liar yang boleh mencemarkan imej baik negara , Timbalan CID Kuala Lumpur AC Khairi Ahrasa segera menyatakan bahawa kejadian itu mungkin berpunca dari persengeketaan kongsi gelap dan siasatan sedang dijalankan dari semua sudut.

Jika secepat itu di ketahui puncanya maka tidak pula polis secepat itu menciumi rancangan mereka sekalipun kenyataan itu memberikan gambaran sebagai ada penetrasi polis di kalangan mereka itu. Artinya mereka lebih cekap dan cepat betindak dari polis.

Walaupun kenyataan itu betujuan mematahkan spekulasi tetapi tidak dapat menghalang orang ramai untuk mengaitkan apa yang selama ini berlaku di Selatan Thailand dan Indonesia telah tercetus dalam negara kita.Keyakinan ramai tegugat terhadap keupayaan keselamatan .

Juga tidak dapat dihalang aliran pemikiran rakyat bahawa hal itu berlaku kerana Pedana Menteri Malaysia mahu menjadi wira kepada Obama dalam meletakan demokrasi dan liberalisme Malaysia setaraf dengan nilai Globalisasi wacana Barat sehingga sanggup menghapuskan ISA yang selama ini menjadi payung keselamatan negara.

Dan ini menimbulkan kemarahan di kalangan puak pelampau yang selama ini dapat dibendung oleh negara dengan menunjukan perimbangan dan kebijaksanaan kita bertindak dan menjalankan policy negara walaupun anti extemisme.

Kesanggupannya menghapuskan ISA tanpa berunding dengan rakyat yang menyokongnya adalah menjadi bukti sah dalam pekara ini.Hal ini juga telah mematahkan kuasa polis untuk melakukan tindakan preventive yang berkesan walaupun kuasa baru diberikan.

Walaupun Tun Dr.Mahathir juga semasa pemerentahannya menyedari bahawa kita tidak mungkin terlepas dari mulut buaya dalam menghadapi new colonialisme Barat tetapi kita tidak sampai terlihat menjilat punggong buaya untuk selamat dari naga.

Najib telah telah menghancurkan pagar yang dibina dengan darah dan air mata oleh ayahnya.

Oleh : zamkata

No comments:

Post a Comment