Keyword = www.tungkaranhati.blogspot.it (0)        Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Ternyata Aktiviti Bercinta Penting bagi Kesihatan Sang Isteri | TUNGKARAN HATI

nuffnang

Wednesday, August 27, 2014

Ternyata Aktiviti Bercinta Penting bagi Kesihatan Sang Isteri

Seks sihat harus dilaksanakan untuk menjaga kesihatan hubungan suami isteri. Seks adalah salah satu tiang utama dalam suatu perkahwinan. Dengan seks yang harmoni kehidupan keluarga semakin lebih berbunga sehingga sudah selayaknya jika seks menjadi faktor penentu keharmonian keluarga.

Kerana tanpa seks yang sihat keharmonian pasangan suami isteri boleh terganggu sehingga pada akhirnya terjadi perpecahan. Dengan demikian dalam hal seks antara suami isteri harus saling terbuka. Dikatakan saling terbuka adalah seorang isteri mendedahkan kepada suami bagaimana kemahuannya begitu juga sang suami.

Keharmonian ketika berhubungan seks memang menentukan keharmonian suatu hubungan rumah tangga jika hubungan intim boleh dinikmati secara bersama-sama. Jadi seorang isteri harus memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk suaminya dan begitu juga dengan suami supaya keadaan rumah tangga tetap harmonis.

Seks merupakan keperluan rohani yang diperlukan bagi pasangan suami isteri. Seks adalah aktiviti yang dilakukan oleh pasangan suami isteri untuk mempunyai keturunan. Kerana dengan seks yang sihat keturunan akan mudah di dapatkan dan hadirnya buah hati akan membuat keluarga semakin penuh bahagia dan harmoni.
Tidak hanya itu seks yang menjadi keperluan utama dalam suatu perkahwinan akan mewujudkan keharmonian jika pasangan tersebut boleh memberikan kemesraan hingga pasangan merasa bahagia. Kerana kebahagiaan dalam rumah tangga selalu dilengkapi dari suami dan anak-anaknya.

Seks sihat dengan menetapkan kekerapan itu perlu dilakukan supaya kesihatan suami dan isteri tetap terjaga serta keharmonian juga tetap terjalin dengan baik. Selain itu berkaitan seks yang sihat juga mampu menurunkan tahap stres serta mampu menjaga tekanan darah. Sistem imunisasi didalam tubuh juga akan mengalami peningkatan ketika kita melakukan seks secara sihat.
Seks sihat juga mampu membakar kalori kerana apabila kita berhubungan intim selama 30 minit kalori yang terbakar kurang lebih 350 kalori. Percaya atau tidak jika berkaitan intim itu juga mampu menyihatkan jantung. Dengan melakukan seks sihat iaitu 2 kali dalam satu minggu, risiko serangan jantung akan menurun lebih dari 50%. Sehingga seks sihat ini tidak hanya menjadi pencetus keharmonian rumah tangga tetapi juga membawa banyak kesan positif terhadap kesihatan kita dan pasangan.

Anonymous

No comments:

Post a Comment