Keyword = www.teknikusahawaninternet.blogspot.com (0)        Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Teknik Usahawan Internet

Monday, April 22, 2013

Kelebihan produk digital di internet

Percaya atau tidak, produk digital adalah produk yang paling mendapat sambutan dan kerana pasarannya yang luas, ianya akan sentiasa mendapat sambutan.


Kenapa produk digital?

Kerana cara untuk menghasilkannya sangat mudah dan cepat. Percaya atau tidak, anda mampu menghasilkan 1 produk digital hanya dalam tempoh 30 hari.

Bila sudah pakar anda akan mengambil masa 15 hari sahaja untuk menghasilkan produk digital.

Bukankah ianya sesuatu yang menarik?

Anda hanya perlu berkerja 30 hari kemudian bercuti selama 6 bulan. Itulah antara cara berkerja yang dilakukan hampir semua usahawan internet.

Jadi saya nasihatkan anda memulakan perniagaan internet dengan menjual produk digital.


Kelebihan menjual produk digital

Ianya cepat, ringkas dan mudah untuk dicipta. Jika anda pandai menulis, merakam audio
atau merakam video, semuanya akan menjadi mudah. Produk digital hanya dicipta sekali sahaja, tiada kos lain. anda cipta kemudian jual seberapa banyak unit yang anda mahu. Produk digital tidak perlu dihantar secara pos, jadi penjimatan telah berlaku di sini. anda hanya perlu memberi pautan muat turun kepada pelanggan anda.

Hampir keseluruhan sistem perniagaan anda menjadi automatik, tugas anda hanya perlu hantar link muat turun selepas pelanggan membelinya. Anda akan menerima keuntungan 100% kerana tiada kos tambahan. Sebab itulah ramai yang memilih untuk menjual produk digital.


Download Produk Internet Percuma


Antara beberapa kategori produk digital
adalah seperti berikut :


1. Produk affiliate

Produk affiliate juga kebanyakannya adalah produk digital, jadi anda boleh ambil peluang ini dan buat duit dengan mudah. Anda tidak perlu membina laman web, tidak perlu menghasilkan produk dan tidak perlu menguruskan pelanggan anda.


2. Produk Resale Rights (RR)

Produk Resale Rights (RR) adalah produk yang diberi hak jualan. Ini bermakna, anda beli sekali, kemudian anda jual produk tersebut dan ambil keuntungan 100%. Tidak seperti produk affiliate yang mana
keuntungan anda bergantung pada komisen yang diberikan oleh tuan punya produk.


3. Produk Private Label Rights (PLR)

Produk ini juga hampir sama dengan produk Resale Rights, anda beli kemudian jual dan kaut semua keuntungan. Tetapi, apa yang lebih menarik, anda boleh menjadikan produk ini sebagai produk anda sendiri. Anda boleh menukar isi kandungan produk dan meletakkan nama anda sebagai tuan punya produk. Jadi anda sekali lagi tidak perlu mencipta produk dan tidak perlu lagi membina laman web. Kebanyakan produk PLR sudah disediakan dengan laman web. Jadi anda hanya perlu promosi dan ambil semua keuntungan.


4. Mencipta produk sendiri

Ini adalah bahagian yang paling menarik. anda cipta produk sendiri, kemudian jual. Mencipta produk sendiri mempunyai kelebihan yang tinggi. Anda adalah tuan punya produk, jadi apa sahaja yang anda mahu lakukan pada produk anda, terpulang kepada diri anda sendiri. Anda berkuasa sepenuhnya.anda boleh mulakan affiliate program sendiri. anda boleh lantik mana-mana ejen/affiliate untuk menjual produk anda. anda akan lihat bagaimana dengan cara ini akan membuatkan kadar keuntungan jualan produk anda berlipat
ganda. anda dapat membina kredibiliti perniagaan internet anda, selain itu ia juga menaikkan nama anda
Dengan mencipta produk anda sendiri, anda akan dapat mengenal pasti siapa sasaran pasaran anda. Jadi lebih mudah untuk menjual. Tiada yang lebih baik daripada menjual produk sendiri. Saya pasti anda akan dapat menikmati satu kepuasan yang unik apabila berjaya menjual produk anda sendiri. anda boleh lihat bagaimana salah seorang usahawan internet menjana wang RM141,320 dalam masa 10 hari. Ikuti
kisah mereka di laman ini :

Download Produk Internet Percuma

Jadi Ejen Produk Malaysia

 Jana income dengan Says. RM200-RM500 sebulan secara pasif. Klik Sini  

Wednesday, April 3, 2013

Perancangan memulakan perniagaan interent

Sebelum anda memulakan perniagaan internet, anda perlu tahu apa yang anda ingin lakukan.

Apa yang anda ingin niagakan?
Apa potensi pendapatan yang anda inginkan? Berapa modal yang anda sanggup keluarkan?

Semua perkara ini, anda perlu titik beratkan sebelum memulakan perniagaan. InsyaAllah dilema anda dalam memulakan perniagaan internet akan berakhir.

Sebelum anda memulakan perniagaan internet, anda perlu memikirkan perkara berikut :


1. Jenis perniagaan di internet

Anda perlu fikir apa jenis perniagaan yang anda ingin jalankan di internet. Adakah perniagaan anda melibatkan penjualan barang? Adakah anda ingin menjual servis? Adakah anda hanya ingin menulis blog? Adakah anda ingin menjadi affiliate? Anda tentukan apa yang terbaik untuk anda.

Sebaik-baiknya anda pilih perniagaan yang anda tahu dan senang dahulu. Apabila sudah lama bermula, kemahiran anda akan bertambah dan sudah tentu anda akan berkemahiran untuk memulakan perniagaan yang lain pula.


2. Rancangan perniagaan

Anda juga perlu memikirkan rancangan perniagaan yang bakal anda lakukan. Berapa modal yang anda perlu untuk memulakan perniagaan? Berapakah potensi keuntungan yang anda mahu? Bagaimana dengan strategi pemasaran anda?


3. Persediaan tempat kerja dan alatan

Di manakah anda ingin lakukan perkerjaan anda? Jika di rumah, pastikan anda menyediakan ruang yang selesa untuk anda lakukan semua pekerjaan anda. Pastikan semua peralatan anda cukup seperti komputer, line internet yang berkelajuan tinggi, printer dan mungkin mesin faks. Ia bergantung kepada perancangan anda.


4. Adakah perniagaan anda halal atau haram?

Periksa sama ada perniagaan yang bakal anda lakukan menepati ciri-ciri yang di bolehkan dalam agama. Anda wajib siasat perkara ini dahulu sebelum memulakan perniagaan anda. Pastikan juga ia mematuhi peraturan negara.


-->Produk internet

Panduan memulakan perniagaan internet

Dunia sekarang sangat memerlukan wang yang banyak untuk hidup. Makanan, tempat tinggal dan kenderaan menguasai penggunaan wang kebanyakan keluarga di Malaysia. Kadangkala, kita seperti hidup untuk kerja bukannya kerja untuk meneruskan kehidupan.

Oleh itu, ramai mula mencari pendapatan tambahan dan perniagaan melalui internet adalah antara perniagaan yang mereka pilih. Kos operasi yang rendah dan potensi keuntungan yang lumayan membuatkan lebih ramai memilih perniagaan internet untuk mencari pendapatan tambahan. Tambahan pula, ia boleh di jalankan dari rumah dan berada di samping keluarga yang tersayang.

Untuk memulakan perniagaan internet yang pertama, sila dapatkan panduan percuma di sini :
-->Teknik Usahawan Internet

Kehadiran skim cepat kaya telah memusnahkan konsep perniagaan internet itu sendiri. Perniagaan adalah perbuatan yang suci. Maka anda perlu sedar bahawa perniagaan memerlukan produk yang jelas. 

Menjana pendapatan melalui skim cepat kaya adalah tindakan yang sia-sia kerana apa yang anda sedang lakukan adalah membeli angan-angan. Anda bayar sejumlah wang dan di janjikan untuk menjana sekian-sekian jika berjaya mendapat downline, itulah namanya membeli angan-angan. Teruskan pembelian angan-angan anda.

Pelajari makna sebenar perniagaan internet. Daftar nama dan emel anda untuk mendapatkan laporan percuma di bawah :
-->Produk Internet


Sunday, March 31, 2013

3 kesilapan biasa sebagai seorang affiliate

Kebanyakan newbie tewas dalam peperangan affiliate di sebabkan kesilapan kecil dan mereka terus kecewa dan tidak meneruskan perjuangan. Ada 3 kesilapan umum yang selalu di amalkan oleh newbie affiliate.


Pertama: Salah memilih program affiliate.
Seperti yang saya nyatakan dalam bab sebelum ini, seorang newbie selalunya lupa untuk memeriksa potensi sesuatu produk sebelum promosikan produk tersebut.  Kalau anda tidak kenal siapa pemilik laman web tersebut, pastikan anda bertanya dahulu soalan sensitif kepada pemiliknya seperti bukti pembayaran komisyen dan keberkesanan mereka memberi support kepada pembeli.


Kedua: Masuk banyak sangat program affiliate.
Tolonglah!!Janganlah tamak sangat. Buat satu persatu. Pilih satu produk, buat squeeze page kemudian promosi, barulah nampak professional.  Bila dah stabil sesuatu produk, barulah pergi ke produk seterusnya.


Ketiga: Tidak membeli produk atau menggunakan servis yang di tawarkan.
Memang anda tidak perlu membeli produk untuk berdaftar sebagi affiliate, tetapi anda perlu tahu apa yang ada dalam kandungan ebook tersebut sebelum  melakukan promosi.  Jika anda tidak mampu untuk beli, anda boleh mengolah kandungan ebook tersebut berdasarkan review affiliater yang lain.

Baca info selanjutnya : Teknik usahawan Internet

Friday, March 29, 2013

lima teknik yang seorang super affiliate perlu ada

1. Tahu mencari niche yang profitable
Seorang super affilite perlu sedar dan alert pada niche yang profitable dan popular di pasaran. Anda perlu alert pada trend semasa, produk apa yang popular dan di minati ramai pada keadaan semasa atau dalam masa beberapa bulan lagi. Kadangkala, trend menular dengan begitu pantas dan anda perlu alert.

Untuk mengetahu niche yang profitable, anda boleh melakukan kajian melalui

•    Surat khabar.
•    Berita televisyen.
•    Iklan televisyen.
•    Forum-forum di Internet.
•    Google trends
•    Ebay pulse


2. Menjadi seseorang yang pandai menyelesaikan masalah.
Seorang super affiliate akan mencari masalah bagi sesuatu komuniti dan membantu mereka menyelesaikan masalah. Seorang super affiliate handal dalam menyelesaikan sesuatu masalah. Pendek kata, pandai mengambil kesempatan berdasarkan situasi.


3. Belajar mengenal pesaing.
Super affiliate sentiasa sign up newsletter pesaing-pesaingnya supaya dia tahu bagaimana pesaing-pesaingnya melakukan promosi. Di samping itu, super affiliate sentiasa kenal dan tahu apa yang pesaing mereka lakukan dalam keadaan semasa. Mengenal pesaing beerti mereka tahu keadaan sekeliling mereka dan membolehkan mereka untuk menyesuaikan diri pada keadaan semasa.


4. Beri apa yang orang mahu.
Seorang super affiliate hanya memberi apa yang orang mahu. Jika newsletter beliau adalah dalam niche keluarga, hanya produk niche tersebut di promosikan kepada pelanggan newsletter beliau. Mereka tidak akan campur adukkan niche. Mereka fokus pada satu niche dan cari trafik berdasarkan profitable niche.5. Pandai menulis review yang menguntungkan.
Kemahiran yang terpenting selain mencari trafik yang perlu ada pada seorang super affiliate adalah mempunyai kemahiran menulis review dengan baik. Review mencerminkan diri anda sendiri. Jika penulisan anda telus, jujur dan menarik, orang akan menghormati anda.

Seorang super affiliate tidak akan segan silu untuk memberi pendapat mereka mengenai sesuatu. Ada berbagai cara untuk memberi review iaitu melalui penulisan, video dan audio.

Baca info selanjutnya : Teknik usahawan Internet

Thursday, March 28, 2013

Bagaimana ingin memilih produk terbaik untuk menjana pendapatan melalui affiliate ?

Yang ini selalu menjadi masalah kepada seorang affiliate. Ia berbeza menjadi agen kepada perniagaan online kerana anda selalunya kena ikut tuan milik perniagaan, agen di internet adalah bos kepada pemilik perniagaan.

Jika anda mendapati laman produk affiliate yang anda ingin promosi tidak berupaya untuk memberi conversion yang bagus, anda boleh menegur tuan punya laman web. Ia adalah hak anda kerana andalah yang akan memberi kekayaan kepada mereka.

Produk terbaik akan memberi keuntungan kepada anda. Bagaimana hendak mengenail pasti potensi sesuatu produk?

Ada beberapa cara yang boleh anda gunakan untuk menentukan sama ada sesuatu produk itu mempunyai potensi atau tidak.


Pertama : Tanya sendiri kepada pemilik.
Tanya sendiri pemilik produk bagaimana prestasi penjualan produk beliau. Dalam ayat pertanyaan, selitkan perkataan yang anda inginkan jawapan yang jujur dan bersedia melaburkan wang yang banyak untuk melakukan promosi.


Kedua : Periksa Sales Letter itu sendiri dan kredibiliti produk  tersebut.
Periksa kandungan sales letter tersebut dan ramal sendiri sejauh mana keberkesananya. Kemudian periksa kredibiliti produk tersebut melalui testimonial dan bukti yang ada di website. Katakan anda ingin mempromosi produk ebook tips penjimatan, periksa sama ada pemberi testimonial adalah mereka yang pakar dalam bidang tersebut.


Ketiga : kebanjiran otai-otai IM.
Jika produk tersebut adalah dari seorang otai IM, sudah tentu ia adalah produk yang akan mendapat sambutan. Apa yang anda perlu lakukan adalah bersaing dengan otai-otai IM yang ada. Jangan takut untuk bersaing kerana mereka yang paling pantas dan bijak akan menang. Jika gagal bersaing pun, anda tetap menerima tempias dari kehangatan produk tersebut.

Baca info selanjutnya : Teknik usahawan Internet

Wednesday, March 27, 2013

3 langkah untuk menjana pendapatan lumayan melalui affiliate dalam masa sekejap

Tidak mustahil untuk anda memperoleh pendapatan 4 angka menerusi affiliate dalam masa seminggu atau lebih pendek. Ia bergantung sepenuhnya kepada perancangan anda.

Ada 3 langkah yang selalu di gunakan oleh IM antarabangsa untuk mendapat keuntungan yang tinggi dalam masa sekejap.

 You Play Big, You Gain Big.

Langkah pertama: Cari produk yang mempunyai komisyen yang tinggi.
Cari senarai produk yang mempunyai nilai komisyen RM 50 ke atas. Cari sebanyak mungkin dan simpankan ia dalam komputer anda.


Langkah kedua : Cipta squeeze page untuk setiap produk.
Cipta squeeze page untuk setiap produk dan pastikan ia menarik untuk memikat sebanyak mungkin prospek subscribe ke mailing list anda.


Langkah Ketiga : Promosikan squeeze page anda dan teruskan promosi produk affiliate dalam mailing list anda.
Anda boleh pilih untuk promosi secara percuma atau berbayar. Anda boleh pilih sendiri mengikut kemampuan anda.


Ya !! tiga langkah ini sahaja boleh memberi anda pendapatan tanpa had. Yang menariknya, anda boleh gunakan mailing list tersebut berulang-ulang kali. Yang penting, anda menjaga hubungan antara anda dan subscriber  anda.

Baca info selanjutnya : Teknik usahawan Internet