Keyword = www.mplan2u.blogspot.my (0)        Ping your blog, website, or RSS feed for Free

M-PLAN MIKI PRUNE EXTRACT: M-PLAN MIKI PROTEIN SUPREME 95

M-PLAN MIKI PROTEIN SUPREME 95

http://m-plan2u.blogspot.com/p/miki-protein-supreme-95.html
Mengekstrak Pati Perdana Kacang Soya

Sejarah Kacang Soya 
Terdapat kira-kira 13,000 jenis kacang di dunia ini dan antaranya yang paling terkenal ialah kacang soya. Kacang soya berasal dari Selatan China dan mengikut catatan sejarah, ia disalurkan ke Negara Jepun di antara Abad ke-2 hingga ke-4.

Perbezaan Nilai Khasiat Antara Zat Protein Tumbuhan-Tumbuhan Dan Daging 
Sumber utama protein daging ialah haiwan ternakan, ikan, telur dan susu. Struktur proteinnya terdiri daripada bahan kasein di mana kandungannya setinggi 85%. Ini menjadikan protein haiwan tidak mudah diserap oleh orang tua dan kanak-kanak. Secara amnya pengambilan protein haiwan yang berlebihan boleh mengakibatkan kegemukkan dan kolesterol tinggi sebab kandungan lemaknya terlalu tinggi.

Manakala sumber utama protein tumbuh- tumbuhan ialah bijian kacang, beras dan mi. Khasiat protein tumbuh-tumbuhan yang terbaik hanya didapati daripada kacang soya sehingga ia secara umumnya digelar sebagai “protein kacang soya”. Protein tumbuh-tumbuhan tidak mengandungi kolesterol.

MIKI Protein Supreme 95 
MIKI Protein Supreme 95 diperbuat daripada kacang bermutu tinggi yang berasal dari Amerika Utara. Ia merupakan protein tumbuh-tumbuhan yang sifar-kolesterol serta berkalori rendah. Oleh yang demikian ia amat sesuai bagi insan zaman moden yang kerap menyerap lemak tak tepu melalui pemakanan sebab ia berkesan untuk menurunkan kolesterol. MIKI Protein Supreme 95 sememangnya khazanah alam semulajadi kepada insan manusia.

Ciri-ciri Keistimewaan MIKI Protein Supreme 95
 • Ia tidak diperbuat daripada kacang soya yang sudah diubah gen.
 • Kaya dengan fiber, lesitin dan ragi kacang soya.
 • Mengandungi isoflavonoid yang semulajadi apabila diekstrak daripada kacang soya (setiap 100g yang diproses mengandungi 208mg isoflavonoid.
 • Lebih mudah diserap dan dihadam oleh tubuh badan jika dibandingkan dengan kacang soya tanpa diproses atau kinako (serbuk kacang soya).
 • Boleh dilarutkan di dalam air minuman atau dijadikan sebagai ramuan masakan.
 • Mengandungi 9 jenis asid amino yang perlu bagi keperluan utama tubuh badan (Isoleusin, Leusin, Iisin, triptofan, valin, fenilalanin, treonin, metionin dan histidin).
 • Tidak mengandungi sebarang kacang soya yang diubah gen, pewarna dan agen pengawet.

Kacang Soya Juga Digelar “Susu Lembu Hijau” Dan “Daging Tumbuh-Tumbuhan” 
Asid amino perlu tidak dapat diproses oleh tubuh badan, ataupun pemprosesannya tidak cukup cepat untuk memenuhi keperluan badan dan terpaksa diserap daripada makanan. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Kawalan Makanan dan Ubat-ubatan Amerika Syarikat (FDA) pada 26hb Okt 1999 membuktikan bahawa asid amino yang terkandung di dalam kacang soya lebih memadai keperluan tubuh badan manusia sebab jika diambil dengan kadar yang disyorkan ia cukup untuk membekalkan segala asid amino yang diperlukan. Oleh yang demikian, semakin banyak institusi kajian telah menyelidik dan melaporkan pelbagai kuasa kacang soya yang menakjubkan. Ini telah menjadikan kacang soya lebih berharga dan dihargai di seluruh dunia.
9 Jenis Asid Amino Perlu 
Leusin - Memperbaiki symptom pening kepala. Kekurangan zat ini boleh mengakibatkan tumbesaran terbantut.

Isoleusin – Memperbaiki kegendalaan jiwa, mengekalkan keseimbangan badan, menggalakkan pengaliran darah dan anti-anemia.

Valin – Menyelaraskan kependakkan system saraf, mengintegrasikan fungsi otot dan mempertingkatkan daya imuniti.

Metionin – Membantu untuk mencipta kolin dan mempertingkatkan keaktifan fungsi otot-otot, menggalakkan pengeluaran protein kulit dan insulin.

Fenilalanin – Mengaturkan fungsi-fungsi usus perut. Kekurangan zat ini boleh mengakibatkan tumbesaran terbantut.

Triptofan – Menenangkan jiwa dan membolehkan seseorang itu tidur nyenyak. Kanak-kanak memerlukannya untuk menggalakkan perkembangan otak dan tumbesaran.

Treonin – Membantu di dalam metabolism lemak, memperkuatkan tubuh badan dan meningkatkan daya imuniti.

Lisin – Menyelaraskan keseimbangan metabolism, menggalakkan daya imuniti dan perkembangan otak, mengatasi masalah tumbesaran terbantut,

Histidin – Membantu dalam penghasilan proteinemia dan darah.

Keberkesanan utama protein kacang soya kepada tubuh badan manusia termasuk berikut:
 • Menggalakkan Metabolisme Dan Memperbaiki Sel-Sel 
9 jenis asid amino perlu untuk membekalkan zat asas untuk menggalakkan tumbesaran, metabolism dan mengekalkan kesihatan.
 • Menurunkan Taraf Kolesterolemia
Kajian telah membuktikan bahawa protein kacang soya adalah amat berkesan untuk menurunkan taraf kolesterolemia. Mengikut cadangan FDA, dengan hanya 25g protein kacang soya setiap hari Berjaya menurunkan LDL kolesterol (berlipoprotein kepadatan rendah), jumlah kolesterol dan trigliserida tanpa mengurangkan HDL kolesterol (berlipoprotein kepadatan tinggi). Protein kacang soya juga sangat bagus kepada kesihatan jantung sebab ia berkesan untuk mencegah penyakit kardiovaskular.


http://m-plan2u.blogspot.com/p/miki-protein-supreme-95.html 
Di antara 60 orang yang mempunyai masalah serum kolesterol tinggi, 30 orang diberi protein kacang soya selama 12 minggu manakala yang lain pula mengambil ubat placebo dalam tempoh yang sama. Hasil kajian menunjukkan protein kacang soya lebih berkesan untuk menurunkan serum kolesterol jika dibandingkan dengan placebo.
 • Menggalakkan Kesihatan Rangka Tulang



 • Menggalakkan Fungsi Buah Pinggang
 • Isoflavonoid-menyelaraskan hormone tubuh badan
 • Lesitin-bahan terbaik untuk menyihatkan otak

http://m-plan2u.blogspot.com/p/miki-protein-supreme-95.html

Golongan yang memerlukan MIKI Protein Supreme 95
Pesakit yang akan menjalani atau sudah menjalani pembedahan, pesakit hepatitis, osteoporosis, bakal ibu atau ibu yang menyusukan anak, wanita yang mengalami menopause, pesakit tercelur, mereka yang berbadan lemah, kehilangan daya ingatan, pemakan sayuran serta mereka yang terlalu gemuk atau terlalu kurus.

Cara penggunaannya 
3 sudu besar dan dibancuh dengan air suam atau air sejuk yang suhunya kurang daripada 70 celsius. Ia boleh dicampurkan ke dalam minuman atau tepung gamdum untuk dijadikan roti, kek atau biskut. Sila dapatkan nasihat doktor jika ingin diberikan kepada bayi. Jauhkan daripada cahaya matahari, tempat bersuhu tinggi atau lembap. 

Berat / Saiz
425 gm x 2 Tin

Harga Pelanggan
RM 320 (Semenanjung Malaysia) | RM 345 (Sabah dan Sarawak)
S$ 155 (Singapore)
B$ 165 (Brunei)


Harga 1 Tin Pelanggan
RM160 + RM10 Kos Pos (Semenanjung Malaysia) 
RM160 + RM15 Kos Pos (Sabah dan Sarawak)

0 ulasan:

Catat Komen

CARA PESANAN

Pembelian bolehlah melalui CEMPAKA QASEH ENTERPRISE.

Bankinkan jumlah yang secukupnya Ke:

Akaun Maybank : 114057622639
Nama Pemegang Akaun: Zawawi Bin Ismail.

atau:

Akaun CIMB : 7005862289

Nama Pemegang Akaun: Zawawi Bin Ismail.

atau:

Akaun BSN GIRO-i : 14125-41-00007695-4

Nama Pemegang Akaun: Zawawi Bin Ismail.


Selepas membuat pembayaran sila sms:
Nama Penuh / Alamat Lengkap / No Resit Pembayaran / Nama Produk / Jumlah RM / Email Dan No HP anda ke: H/P: 013-3320967
Sebarang pertanyaan bolehlah sms/call kepada nombor yang sama. Penghantaran dibuat setelah pengesahan pembayaran diterima.Penghantaran melalui poslaju dalam tempoh 3 hari bekerja mengikut negeri.

linkreferral 02

free web site traffic and promotion

linkreferral 02