Keyword = www.facebook.com (0)        Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Facebook akan ditutup 15 mac. | V12gether

9/01/11

Filled Under: , , , ,

Facebook akan ditutup 15 mac.

Palo Alto, CA-Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa Facebook akan ditutup pada bulan Mac. Menguruskan laman telah menjadi terlalu stres.
"Facebook telah didapati di luar kawalan," kata Zuckerberg dalam sidang akhbar di luar pejabatnya Palo Alto, "dan stres pengurusan syarikat ini telah menghancurkan hidupku.” Aku harus mengakhiri semua kegilaan ini. "
  Zuckerberg terus menjelaskan bahawa mulai 15 Mac, pengguna tidak akan dapat lagi mengakses account Facebook.
  "Setelah 15 Mac website akan shut down," kata Avrat Humarthi, Naib Presiden Teknik Negeri di Facebook. "Jadi, jika anda ingin melihat gambar anda lagi, saya cadangkan anda mengambil mereka dari internet.  Anda tidak akan bisa mendapatkan mereka kembali sekali untuk keluar dari perniagaan. "
  Zuckerberg mengatakan bahawa keputusan untuk menutup untuk sukar, tapi dia tidak berfikir orang akan marah.
"Saya pribadi tidak berfikir itu merupakan masalah besar," katanya dalam sebuah wawancara telefon peribadi. "Dan jujur saja, saya pikir itu menjadi lebih baik. Tanpa Facebook, orang akan harus pergi ke luar dan membuat teman sejati. Itu selalu hal yang baik. "
  Beberapa pengguna boleh sangat marah setelah mendengar berita yang mengejutkan.
"Apa yang saya lakukan tanpa Facebook?" Kata Denise Bradshaw, seorang pelajar SMA dari Indiana. "Hidup saya berputar di sekitar itu. Aku di Facebook sekurang-kurangnya 10 jam sehari. Sekarang apa yang akan saya lakukan dengan semua waktu tidak? "
Namun, orang tua di seluruh negeri telah mengalami rasa diantisipasi panjang lega.
  "Aku senang mimpi buruk Facebook selesai," kata Jon Guttari, ibu bapa tunggal dari Detroit. "Sekarang wajah remaja saya tidak akan terpaku pada skrin komputer sepanjang hari. Mungkin aku bahkan boleh berkomunikasi dengan dia. "
  Mereka di litar kewangan mengkritik Zuckerberg untuk berjalan jauh dari waralaba milyaran dolar.  Facebook saat ini menduduki peringkat sebagai salah satu perniagaan yang terkaya di dunia, dengan ekonomi menganggarkan nilai sekitar 7,9 bilion.
Namun Zuckerberg tetap tenang oleh tuduhan. Beliau berkata ia akan berdiri dengan keputusannya untuk memberikan kapak.
"Saya tidak peduli tentang wang," kata Zuckerberg. "Saya hanya ingin kehidupan lamaku kembali."
Corporation dapat menunjukkan bahawa pengguna memadam semua maklumat peribadi mereka dari laman web sebelum 15 Mac. Setelah tarikh itu, semua foto, nota, link, dan video akan secara kekal terpadam.

0 comments:

Catat Ulasan